Aile Birleşim Sınavları
Almanca Aile Birleşimi Sınavları Eylül 2017 ayından itibaren her ay bir defa olmak üzere TAD da yapılacaktır.
Eylül ayı ve sonrası tarihler yayımlanacaktır.
Eylül Ayında yapılacak Aile Birleşimi Sınavı İçin Kayıtlar Başladı. Acele Edin. Müracaat için 0242 248 48 19 numaralı telefonu arayınız.
Almanca Aile Birleşimi Sınavları Eylül 2017 ayından itibaren her ay bir defa olmak üzere TAD da yapılacaktır.
Eylül ayı ve sonrası tarihler yayımlanacaktır.
Eylül Ayında yapılacak Aile Birleşimi Sınavı İçin Kayıtlar Başladı. Acele Edin. Müracaat için 0242 248 48 19 numaralı telefonu arayınız.
SINAVLAR
START DEUTSCH 1 - AİLE BİRLEŞİMİ KURSLARI
"Start Deutsch 1" yetişkinlerin Almanca bilgilerini saptamaya yönelik bir dil sınavıdır. Sınavı Goethe-Institut, Weiterbildungs-Testsysteme GmbH (WBT) ile birlikte düzenler. Bütün dünyada aynı standartta yapılır ve değerlendirilir.
Türk Amerikan Derneği Antalya Yabancı Dil Kursu, Almanya'ya aile birleşimi için gitmek isteyenlere yönelik olarak Start A1 sınav içeriğine uygun yeni bir Almanca Kursu programı düzenlemektedir. Amaca yönelik olarak hazırlanan Almanca Kursuna katılan öğrencilerimiz Goethe Enstitüsü'nün yapacağı Start A1 Almanca dil yeterlilik sınavından başarılı bir not alabilecektir. Bu özel programın Genel Almanca programlarından en büyük farkı kısa sürede sınava yönelik olarak Almanca eğitiminizi tamamlamak olacaktır. Bu eğitimin sonunda sınavda başarılı olacaksınız ve Almanya'da yaşamaya başladığınızda dilin temel kurallarını öğrenmiş olacak ve günlük yaşamda kendinizi ifade etmeyi becere bileceksiniz.
Almanca Aile Birleşimi KURS Programlarımız haftada 2 gün, günde 3'er saatten 12 hafta-80 saat şeklinde düzenlenmiştir.
Pazartesi-çarşamba Salı-Perşembe
|
10.00 - 12.50 14.00 - 16.50 18.00 - 20.50 |
12 HAFTA (80 SAAT) |
Start A1 Sınavı Hakkında Genel Bilgiler
Almanya'da bulunan eşle aile birleşimi yapacak kişilerde aranan basit düzeyde Almanca bilgisinin kanıtlanmasına ilişkin bilgi notu Ağustos 2007 ikamet yasası ile ilgili yapılan köklü reformlar, Almanya'daki eşinin yanına yerleşmek isteyen yabancılara henüz vize talebinde bulunurken kendi ülkesinde basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olduğunu kanıtlama zorunluluğu getirmektedir. Bu düzenlemeyle, Almanya'ya gelecek olan bu kişilerin en azından basit bir şekilde de olsa Almanca dilinde iletişim kurarak toplumsal hayata katılmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu yöntemle sonradan aile birleşimi yapan eşlere entegrasyon kurslarının başlangıç döneminde ve böylece Alman toplumuna uyum sağlamalarında kolaylık sağlanmış olacak ve Almanya'daki yaşamlarına daha iyi şartlarla başlama imkanı verilmiş olacaktır.
Almanya'ya gelecek olan eşin Almanca dilinde en azından basit düzeyde iletişim kurabildiği vize başvurusu sırasında kanıtlanmalıdır. Basit düzeyde Almanca bilgisiyle somut olarak Avrupa Konseyi tarafından geliştirilen "Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin" A 1 düzeyindeki bilgi seviyesi kastedilmektedir. Bu yenilik, Avrupa Birliği'nin ikamet ve iltica hukukuna yönelik düzenlemeler temelinde oluşturulmuştur.
Vize başvurusu sırasında Almanca bilgisi Goethe Enstitüsü'nün verdiği A 1 "Start Deutsch 1" (Temel Almanca) sertifikası ile belgelenmelidir.
SINAV KAÇ BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR?
START DEUTSCH 1 SINAVI Dinleme-Anlama , Okuma-Anlama, Yazma ve Konuşma olmak üzere 4 ana bölümden oluşmaktadır.
SINAV SÜRESİ
Dinleme 20 dakika, Okuma ve Yazma 45 dakika, Konuşma 15 dakika
|
DİNLEME |
Dinleme sınavı 3 bölümden oluşmaktadır.
|
DİNLEME KONULARI |
Bu bölümde günlük konuşmalar, özel telefon konuşmaları, tren istasyonu-süpermarket-havalimanı-hastane gibi açık alanlarda ya da otobüs, tren, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında yapılan anonslar bulunmaktadır.
|
OKUMA |
Okuma sınavı toplam 3 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümde farklı konularda kısa notlar, seri ilanlar, işaret levhaları, afişler vb.. okunur ve bunlarla ilgili çeşitli sorular cevaplandırılır. Toplam 10 soru DOĞRU-YANLIŞ kalan diğer beş soru ise (a) ve (b) seçeneklerini işaretleme şeklindedir.
|
YAZMA |
Yazma sınavı 2 bölümden oluşmaktadır.
|
SÖZLÜ |
Sözlü kısmı 3 bölümden oluşmaktadır.
AİLE BİRLEŞİMİ (A1 SEVİYE) KURSLAR
Almanya hükumetine geçiş yapacak aile fertlerinin, Almanya’da rahat yaşaması ve uyum sağlayabilmesi açısından basit derecede almanca bilmesi gerekmektedir. Bu bilgisini de Almanya hükumetine, Aile Birleşimi sınavlarını geçerek göstermektedirler. Beklenen en basit seviyede Almanca bilgileri, örneğin "Eğitim durumunuz nedir?" veya "Bu aralar çalışıyor musunuz"? gibi sorulara cevap verebilmek gibi. Aile birleşimi sınavlarına hazırlık programlarında basit denilen bu kavramlara yer vermekteyiz. Aile birleşimi sınavına hazırlayan öğretmenlerimiz eğitimin ilk ayında kursiyerlere bilmesi gereken genel almanca eğitimi vermekte ve kalan son 2 ayını tamamen sınava yönelik olarak hazırlamaktadır.
AİLE BİRLEŞİMİ İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Almanca kursuna gitmeli miyim?
Eğer Almanca bilginiz yoksa AİLE BİRLEŞİMİ SINAVINA (START DEUTSCH 1) yönelik hazırlık kursuna gitmeniz şarttır.
Almanca sınavında neler soruluyor?
AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI (START DEUTSCH 1) dört bölümden oluşuyor. Bunlar dinleme, okuma, yazma ve konuşma bölümleridir.
Dinleme bölümünde size dinletilen basit düzeydeki konuşmaları anlayıp sınav kâğıdınızdaki doğru şıkkı işaretlemeniz istenir. Okuma bölümünde verilen kısa metinlere yönelik soruların doğru şıkkını bulmanız istenir. Yazma bölümünde size verilen bir durum ile ilgili kısa bir metin yazmanız ve boşluk doldurmanız istenir. Konuşma bölümünde ise kendinizi ayrıntılı bir şekilde tanıttıktan sonra verilen durumlar karşısında kendinizi basit düzeyde ifade etmeniz istenir.
Almanca sınavından kaç puan almalıyım?
AİLE BİRLEŞİMİ SINAVINDA (START DEUTSCH 1) 100 puan üzerinden en az 60 puan almanız gerekmektedir.
Aile birleşimi kursları nasıl oluyor ve ne kadar sürüyor?
TÜRK AMERİKAN DERNEĞİ AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI (START DEUTSCH 1) Hazırlık kursları toplam 80 saat olup üç ay sürmektedir. Haftanın iki günü, günde üç saat olmak üzere toplam 12 hafta eğitim almaktasınız. Sınıflarımız en fazla 10 kişiliktir.
AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI (START DEUTSCH 1) Hazırlık kurslarında eğitim veren öğretmenlerimizin hepsi konusunda uzman ve tecrübelidirler.
AİLE BİRLEŞİMİ İÇİN GEREKENLER NEDİR?
1- Almanya'da veya Hollanda'da yaşayan biriyle ( Türk, Alman vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı yeni çıkan ‘UYUM YASASI' gereği Almanya'ya gitmeden önce bir başlangıç (A1) seviyesinde Almanca AİLE BİRLEŞİM KURSU’NA gitmek zorundadır.
2- Kursu bitirdikten sonra AİLE BİRLEŞİMİ SINAVINDAN 100 üzerinden 60 puan almak zorundadır. Ancak bu sınavı geçen kişiler konsolosluğa aile birleşimi vize başvurusunda bulunabilirler.
3- Yurtdışında yaşayan eşin son üç aydır bir işyerinde çalışıyor olması gerekir. Çünkü vize başvurusunda son üç aya ait maaş bordrosu istenen evraklar arasındadır.
4- Almanya'da yaşanacak olan evin minimum 40 metrekare olması gerekmektedir.
5- Yurtdışındaki eşin gelirinin, giderleri (kira, banka kredi borçları, vs..) düşüldükten sonra iki kişiye yetmesi gerekiyor.
AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:
a) Türkiye'de evlenenler için:
Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliğinde; belediyelerde öngörülen evraklarla işlemler yapılır. Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının evlenmesinde ise; Alman vatandaşının, Almanya'dan alması gereken evraklar şunlardır: 1. Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis), bu belge en fazla 6 ay için geçerlidir.
2. Nüfus kayıt belgesi (Uluslararası)
3. Boşanmış ise boşanma kararının (Rechtsfähiges Scheidungsurteil) tercümesi ve Apostille
b) Almanya'da evlenenler için:
1. Tarafların biri Alman veya çifte vatandaş ise, evlilik belediyelerde yapılır. Başvuru esnasında Türk vatandaşları için gerekli olan belgeler:
a) Pasaport ve nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri
b) İkametgah belgesi (Anmeldung)
c) Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnisses) uluslararası
d) Nüfus kayıt belgesi (Formül 3)
e) Bosanmış ise, boşanma kararının(kesinleşmiş karar olması gerekir - Rechtskräftige Scheidungsurteil) Valilik veya kaymakamlıktan alınan Apostille belgesi
f) Vukuatlı nüfus kayıt belgesi
g) Fotoğraf (3 adet)
Alman vatandaşları için gerekli belgeler:
- Personalausweis aslı ve fotokopisi
- Bescheinigung aus Melderegister (mahalle polisinden)
- Geburtsurkunde nin bir fotokopisi
- Boşanmış ise Rechtskräftige Scheidungsurteil (kesinleşmiş boşanma kararı)
- Fotoğraf (1 adet)
Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliği
Evlilik işlemi T.C. Konsolosluklarında veya Standesamt (belediye) ta yapılır. Gerekli, belgeler, Almanya'da evliliğin birinci şıkkında belirtilenlerle aynidir.
Çifte vatandaş olan (Alman ve Türk) kişilerin evliliğinde Alman yasalarına göre, taraflar Alman vatandaşı sayıldığından, evlilikleri de belediyede (Standesamt) yapılır. Çifte vatandaşlar, evlilik için gerekli belgelerin dışında, Türkiye'den nüfus kayıtlarını, boşanmış ise boşanma kararını ve valilikten alınacak Apostille belgesini getirmek zorundadır.
Bugüne kadar aile birleşim kurslarımıza katılan bütün kursiyerlerimiz sınavı başarı ile geçmiştir. bu da bizim için büyük bir başarı kaynağıdır.
ALMANYA AİLE BİRLEŞİMİ İÇİN GEREKLİ OLAN AİLE BİRLEŞİMİ KURSLARI; Almanya’da yaşayan alman vatandaşı veya Almanya'da uzun süreli oturum hakkı olan biriyle evlenen her Türk vatandaşı aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilmektedir. Eşle aile birleşimi yapılabildiği gibi, çocuklarda ailelerinin yanına aile birleşimi vizesi ile Almanya’ya gidebilirler. Bu durumda Alman hükumeti bazı şartlar aramaktadır.
ALMANYA'YA UYUM VE ENTEGRASYON YASASI
Almanya’ya gidecek kişi Almanya'daki yaşama daha kolay uyum sağlayabilmesi için öncelikle: Alman Konsolosluğunun aile birleşimi vizesi için gerekli gördüğü Almanca Dil Yeterlilik Sınavını başarıyla geçmek zorundadır.
Aile birleşimi yapan kişiler Almanya'da sağlık koşullarına uygun ve güvenli bir konutta oturmaları gerekmektedir. Hatta Almanya'daki yaşanacak evin büyüklüğü bile önemlidir.
Almanya’da yaşayan eşin evinin kira kontratına bakılır ve uygun olup olmadığına karar verilir.
Türkiye’den giden kişi Almancayı tam olarak konuşamayacağı için iyi gelirli bir işe girmesi hemen mümkün olmayabilir. Bu nedenle Almanya’da yaşayan kişiden son üç aya ait maaş bordrosu veya iş yeri sahibi ise gelir beyan etmesi istenir. Böylece buradan giden kişi ile birlikte yaşamları garanti altına alınmış olur.
Türkiye’den giden kişinin Almanya’da bir sağlık sigortasına ihtiyacı vardır. İlk gittiğinizde sigortanız Almanya'daki eş sayesinde sağlanır.
ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ ( aile birleşimi kursu) KURSU HAKKINDA BİLGİ VE SORULAR
Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavı için mutlaka belli bir kurum yada kişilerden mi ders almak gerekiyor?
Hayır, Sınava istediğiniz kişi yada kurumla hazırlanabilirsiniz. Hatta hiç bir kuruma da gitmeyebilirsiniz. Goethe Enstitüsünde veya sınavı yapıyoruz diyen herhangi bir kurumda Almanca Aile Birleşimi Kursu almanız size herhangi bir avantaj veya dezavantaj sağlamaz. Ama sınav maalesef kolay ve basit değil. Sistemli ve düzenli bir çalışma gerektirdiğinden sınavı gerçekten iyi tanıyan ve Alman diline hakim kişilerden profesyonel yardım mutlaka almanız gerekir.
Almanca Aile Birleşimi kurslarında öğretmenlerimiz alanında uzman öğretmenlerdir. Aile birleşimi kursları hakkında son derece deneyimli ve ciddi çalışmalarla öğrencilerimizi istedikleri hedeflere ulaştırmışlardır.
Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavı ne zaman ve ne sıklıkla yapılır?
Genellikle ayda 1 yapılmakla beraber yoğunluğa göre ayda 2 yada 3 kerede yapılabilmektedir.
Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavında en az kaç puan almak gerekir?
Sınavda 100 üzerinden en az 60 puan almak gerekiyor.
Aile Birleşimi A1 Almanca Sınavını başarılı sonuç alamazsam sınava bir daha katılabilir miyim?
Sınavı geçemediğiniz takdirde 1 hafta sonra tekrar sınava girebilirsiniz. Ayrıca sınava girmek için bir sınırlama yoktur.
Sınava nasıl başvuru yapılır?
Aile Birleşimi sınavına başvuruyu kendiniz yapabilirsiniz. Sınava girecek kişi sayısının yeterli olması durumunda sınav merkezimizde de yapılmaktadır.